woensdag 7 maart 2012

Pizzadeeg met kruiden

voor 1 mega-grote pizza (4 personen)

75 ml lauw water
snuifje suiker
7gr gedroogde gist
220 gr bloem
theelepel zout
1 soeplepel mengeling van gedroogde tijm, oregano, basilicum
1 losgeklopt ei

Schenk het water in een kom, laat de suiker erin oplossen en voeg de gedroogde gist toe. Laat dit 10 min rusten op een warme plek, tot zich schuim vormt.
Zeef de bloem met het zout in een andere kom. Roer er de gedroogde kruidden door. Voeg er het gistmengsel en het opgeklopt ei bij.
Vermeng alles goed (desnoods nog een beetje water of bloem toevoegen). Je kan gaan kneden of als het snel vooruit moet gaan kan je de mixer met kneedhaken gebruiken.
Leg het op een met bloem bestoven oppervlak, afgedekt met een vochtige doek op een warme plaats te rijzen. Na een uurtje zal je het dubbele volume moeten hebben. Kneed het nog es 5 min manueel door en rol het uit tot een lap van een halve cm dik. Leg het op een pizzaplaat of ingevette bakplaat. De hoeveelheid deeg laat toe verschillende 'gewone' pizza's te maken.
Je kan de ronde pizzavorm gemakkelijk verkrijgen door een kom ondersteboven erop de zetten en de vorm uit te duwen.
Bestrijk de deegbodem eerst met een beetje olijfolie en smeer er een laagje tomatensaus over vooraleer je gaat beleggen (blokjes groenten, olijven, kappertjes, ansjovis, ham, salami, tonijn, artisjok, ananas...) Tenslotte plakjes mozarella of geraspte kaas overheen strooien.
Bak de pizza 15 min bovenin een op 250° voorverwarmde oven.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten