woensdag 28 maart 2012

Risotto met tonijn


Ingrediënten

  • 200 gr risotto
  • 2 courgettes, geraspt
  • 2 el olijfolie
  • 2 el verse peterselie, versnipperd
  • parmezaanse kaas, geraspt
  • 375 ml kippenbouillon 
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gr romatomaten in stukjes
  • 1 blikje tonijn in eigen nat
  • 1 ui
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 theelepel zeezout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet een ovenvaste schotel (met een deksel) met een inhoud van drie liter op een middelhoog vuur. Voeg de olijfolie, ui, knoflook en het zeezout toe en roer ongeveer vijf minuten tot de ui zacht en glazig is.
  2. Voeg de rijst toe en roer nog een minuut.
  3. Voeg de bouillon of het water en de gehakte tomaten toe en breng tot aan het kookpunt.
  4. Roer er de tonijn en de courgette onder en kruid met zwarte peper.
  5. Zet het deksel op de schotel en laat de risotto ongeveer dertig minuten bakken tot de rijst gaar is.
  6. Strooi er de peterselie en de parmezaanse kaas over en dien op in de schotel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten