woensdag 14 maart 2012

Macaroni & kaas

Ingredienten

  • 500gr macaroni
  • 5 eetlepels boter
  • 40-50gr bloem
  • 200-250 ml melk
  • 100 gr cheddar kaas 
  • Zout & Peper
  • 100 gr geraspte belegen kaas (zo oud mogelijk)
  • 6-tal gezouten crackers

Bereiding (voor 4 personen)

De oven voorverwarmen op 170°& een ovenschotel beboteren.
Kook de pasta in gezouten water al dente. Afgieten en laten uitlekken.
Maak intussen de saus: 4 eetlepels boter in een sauspan laten smelten, de bloem erdoor kloppen en voeg dan de melk toe. Blijven kloppen tot het een mooi dik geheel wordt.
Voeg de cheddar, een snuifje zout en een genereuze hoeveelheid peper toe. Verminder het vuur tot het laagste pitje en voeg dan de oude kaas toe (hoeft niet volledig te smelten).
Doe de afgekoelde pasta in de ovenschaal en overgiet met de kaassaus. Zorg dat alle pasta bedekt is. Besprenkel met kruimels van de gezouten crackers.tot slot nog het laatste restje boter erboven en zet het geheel voor 20-25min in de oven tot het bruin is geworden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten