Eén keer per week komen de kinderen thuis eten tijdens de middagpauze. De ideale gelegenheid voor deze mama om op die dag iets nieuws in de keuken uit te proberen. Ik ben geen chef, heb ook niet de pretentie noch ambitie om haute cuisine te koken. Gewone gevarieerde dagelijkse kost.. Ik zoek dus een leuk receptje uit, probeer het en laat jullie het resultaat weten. Reacties, tips, eigen recepten; allemaal welkom!
dinsdag 27 maart 2012
Bruschetta met vijgen en honing
Benodigdheden:
-stokbrood in sneetjes
-camembert
-5-6 verse vijgen
-2-3 el honing
-handvol topjes verse tijm
-2 el balsamico-azijn
-olijfolie
-verse zwarte peper
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°. Snij de vijgen in kwartjes en de camembert in gelijke sneetjes. Bestrijk de sneetjes brood met wat olijfolie en gril ze goudbruin.
Verwarm de honing samen met de balsamicoazijn, 1 el olijfolie en 2 el water en laat zachtjes karameliseren.
Leg op elke toost een stukje kaas en een kwartje vijg. Druppel er de warme vinaigrette over en werk af met peper en tijm. Zet nog even in de oven, tot de kaas uitsmelt. Meteen opdienen.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten