woensdag 8 februari 2012

Quiche lorraine

Quiche lorraine, met prei en spek


Ingrediënten:

-Kruimeldeeg
(je kan ook bladerdeeg gebruiken, maar dan best eerst voorbakken :dek de taartvorm af met een stukje bakpapier en vul met droge bonen of linzen. Bak de bodem 18 minuten blind in een oven op 170°C. Het deeg moet krokant worden, maar mag niet verkleuren)
-scheut olijfolie
-1 ui
-150 gr gezouten spek (blokjes of in reepjes gesneden)
-1 grote prei, in kleine stukjes gesneden (het groen mag er ook bij)
-zout en peper,
-blokje groentenbouillon

-3 eieren
-2 dl melk
-2 dl room
-100gr gemalen kaas

Bereiding:
1. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de stukjes ui en prei. Bak het spek in een apart pannetje. 

2. Klop de eieren los met de room en de melk. Kruid met zout (niet teveel want er zit al gezouten spek in!) en peper.

3. Bedek een beboterde taartvorm met het uitgerolde kruimeldeeg en snij de randen bij. Prik met een vork gaatjes in de taartbodem.

4. Verdeel de afgekoelde prei, ui en spek over de bodem en giet het eimengsel hierover. Strooi de gemalen kaas over het geheel.  Bak 20 minuten op 200°C tot de quiche goudbruin is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten