zondag 29 januari 2012

Chocoladetaart met échte chocolade

Ingrediënten:
  • 125g boter
  • 4 eieren
  • 150 g gezeefde zelfrijzende bloem
  • 40 g gezeefd cacaopoeder
  • 200 g kristalsuiker
  • 200 g donkere chocolade (minstens 55% cacao)
  • 2 dl room
  • 150 g hagelslag
Zet de boter op voorhand uit de koelkast zodat hij zacht is. Verwarm de oven voor op 180°. Roer er met een spatel de suiker en de eieren door. Roer niet te hevig (geen mixer of keukenrobot). Meng er de cacao en bloem door en doe het geheel in een beboterde vorm (met hoge randen, diameter van 20cm) en zet het gedurende 45 min in de oven.  Verwijder de vorm en laat afkoelen op een rooster.

Ganache: Verhit de room in een pannetje. Hak de chocolade in stukjes in een kom. Giet de verhitte room over de chocolade en roer met een spatel tot het één geheel vormt.

Snijd de afgekoelde taart HORIZONTAAL middendoor. Breng een flinke laag ganache aan op de onderste helft van de taart. Leg de bovenkant er weer netjes op en zet het geheel in de koelkast voor minstens 30min. Verdeel erna de rest van de ganache over de taart en versier bovenkant en zijkant met hagelslag. Ter versiering kan u ook nog slagroompuntjes of nootjes gebruiken.

Ze was meteen op: ik was te laat voor de foto, heb er dus eentje geleend..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten