zaterdag 12 mei 2012

Speculaas-ijs

Ingrediënten

  • de dooier van 4 eieren
  • 120 gr suiker
  • 1 mespuntje zout
  • 40 cl volle melk
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • ½ koffielepel kaneel
  • 2,5 dl slagroom
  • 200 gr speculaas

Bereiding

  • Meng de suiker en het mespuntje zout met het eigeel. Opkloppen tot de eieren schuimen.
  • Zachtjes de melk, de vanillesuiker en de kaneel toevoegen.
  • Laten dikken au bain marie onder voortdurend roeren
  • Laten afkoelen, af en toe omroeren.
  • Voeg de verbrokkelde speculaas toe aan de bereiding. Doe alles in een kom.
  • 20 min in de diepvries plaatsen.
  • Ondertussen de room tot slagroom kloppen. De slagroom toevoegen aan de bereiding.
  • De bereiding opnieuw in de diepvries plaatsen. Tenminste 4 uur laten koelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten