donderdag 12 april 2012

Chocoladetaart voor echte chocoholics

Ingrediënten:
-150 gr pure chocolade
-70 gr echte boter
-200 gr suiker
-3 soeplepels rijstkreem of fijne bloem
-50 gr gemalen amandelen
- 4 eieren

Versiering:
-50 gr pure chocolade
-2 soeplepels suiker
-150 gr room (niet opgeklopt)

De chocolade met de boter au bain marie laten smelten. Een kom nemen en er de suiker, het eigeel, de bloem of rijstkreem en amandelen indoen. Meng dit geheel met de gesmolten boter en het chocolademengsel. Klop het eiwit op en voeg bij het mengsel.

Het deeg in een beboterde taartvorm gieten en 40 minuten in een matige warme oven bakken (170°). als ze gebakken is, eerst laten afkoelen en nadien het versier-chocolademengsel erover strijken en in de koelkast laten opstijven.

Oh ja, deze taart was mijn zoontje Yarne's keuze tot verjaardagstaart op school. De eindafwerking heeft hij zelf mogen doen....

2 opmerkingen:

  1. Er staat niet bij hoeveel eieren je gebruikt. Komt dit recept toevallig uit een boekje? Ik ben ernaar op zoek.

    BeantwoordenVerwijderen