zaterdag 21 april 2012

appelravioli met amandelen

Ingrediënten:

voor het pastadeeg:

  • 300 g bloem ('00')
  • 3 eieren 
Vulling:
-100 gr gemalen gruyère kaas
-100 gr mascarpone
-1 appel

-1 ei
-50 gr amandelen
-50 gr boter
-paar blaadjes munt

Pastadeeg: Haal het deeg door de pastamachine op de ruimste stand. Vouw meerdere malen dubbel totdat er een soepele egale plak deeg ontstaat. Ga daarna stap voor stap naar een kleinere stand. Het lap deeg wordt hierdoor steeds langer en dunner. Gebruik voor ravioli de dunste stand. Zo wordt de ravioli elegant en niet te zwaar. Dit kan je natuurlijk aanpassen naar je eigen persoonlijk voorkeur. Bedenkt wel dat de pasta nog opzwelt tijdens het koken.
Bebloem de deeg en vouw het een paar keer dubbel. Leg het afgedekt weg zodat het niet te veel uitdroogt. Wees zorgvuldig met bloemen anders plakt het deeg weer aan elkaar en dat is zonde van je werk. Voor ravioli mag het deeg niet te droog worden, anders plakt het niet meer aan elkaar. Neem een deeglap en vouw hem dubbel. Snijd de lap door op de vouwrand zodat er twee stukken ontstaan van gelijke grootte. Leg op één helft in denkbeeldige vierkanten een klein hoopje vulling. Leg de de andere helft er overheen. Snijd de vierkanten uit met een scherp mes en druk de randen dicht met je vingers of een vork. Laat niet té veel rand over want dat is niet lekker.

Vulling:
De gewassen appel in fijne staafjes snijden en amandelen grof verhakken.
Meng de mascarpone met 3/4 van de gruyère, 3/4 van de appel en 3/4 van de amandelen en het ei.

Leg de ravioli 5-8 minuten in gezouten water tegen het kookpunt aan. Laat de ravioli uitlekken. Smelt de boter en schenk ze over de ravioli. Bestrooi met de rest van de gruyère, appel en de noten. Werk af met een paar blaadjes munt.



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten